Starkt försvar med manuka honung

Manuka honung är en speciell honung som produceras i Nya Zeeland med speciella egenskaper som är väldigt bra för hälsan. Denna honung är effektiv både när man äter den och när man använder den på huden. Manuka har läkande egenskaper och hjälper med allt från herpessår och akne till sårläkning och bekämpning av olika bakterier.

När man köper manuka honung är det viktigt att man tittar på produktens MGO-innehåll, som varierar från 100-1000 MGO per mg per kilo. Ju högre MGO-nivå, desto starkare antibakteriella egenskaper. Sedan vill vi påpeka att det är en otroligt god honung som gör att det är ett rent nöje att bre den på bröd och strila över granola och gröt. Ja, honung får ju det mesta att smaka ännu godare. Det är dock viktigt att man tänker på att inte hetta upp honungen i för hög temperatur eftersom det kan påverka manukans helande egenskaper och näringsinnehåll. Om du ska ha honung i din tekopp är det alltid bäst att låta teet svalna lite först.

Vi ska snart ge oss ut på en vintersegling och en helt ny seglarjacka från Sail Racing väntar rastlöst i garderoben. Men vi vet att det kan bli lite utmanande väder och just därför har vi köpt upp oss på en del manuka honung nu för att stärka försvaret till max. Vi valde den starkaste varianten med 514+ MGO. När det är kallt och blåsigt på sjön med nederbörd så gäller det att ha en varm jacka och ett stålsatt immunförsvar!