Saker du inte visste att du kunde göra med honung

Honung är till för mer än att ätas eller användas i olika recept. Detta livsmedel har många olika egenskaper som kan vara både stärkande, läkande och goda på andra sätt. Vill du lära dig mer om honung och dess olika fördelar ska du läsa vidare här nedan. Honung är nämligen mer än bara gott.

Läkande

Honung fungerar läkande om du har fått ett brännsår eller sår. Dess antiinflammatoriska egenskaper hjälper till att läka sår och irritation. Det enda du behöver göra är att lägga på honung på såret och låta det torka. Gör detta tills såret är läkt. 

Honung fungerar också läkande genom att fungera som en ingrediens i en ansiktsmask. Oavsett hudtyp kan du göra en egen ansiktsmask med honung och känna hur hudens naturliga fukt bibehålls. Du lägger på ett tunt lager honung på huden, väntar 30 minuter och sköljer sen av med vatten – enklare än så blir det inte.

Sov bättre

Brukar du också ligga uppe på nätterna och surfa runt på exempelvis inspirerande Gardenstore.se eller googlar efter fina utemöbler som skulle passa i trädgården? Du är inte ensam om att ha problem med att sova. Men det som är så bra är att honung kan hjälpa dig. Honungs sockerarter producerar serotonin, vilket i sig är det hormon som gör att du kan slappna av. Innan du går och lägger dig kan du därför testa att ha i en klick honung i en kopp te eller i ett glas mjölk.