Hur påverkas bin av klimatförändringarna?

Bin är en av de arter som far allra mest illa av klimatförändringarna och utöver detta är bin också nödvändiga för ett fungerande ekosystem eftersom de ansvarar för pollinering och därmed har en väldigt viktig roll. 

En begränsad pollinering kommer också att bidra till sämre skördar och därmed påverka matkedjan för oss människor. Massdöden av både bin och humlor är en väldigt oroväckande punkt som vi måste ta tag i snabbt. Det finns flera saker som du som konsument kan göra för att påverka miljön på ett mer positivt sätt, vilket vi även ska lista i denna artikel.

Gör smarta val

Varje individ har ett stort ansvar att påverka klimatet på ett sådant positivt sätt som det går. Bland annat är det viktigt att du minskar ditt dagliga utsläpp av koldioxid och att välja elbil framför diesel- eller bensindrivna alternativ är ett exempel på någonting som du kan göra. Fordonsmarknaden en nämligen en av de kategorier som släpper ut allra mest i det svenska samhället.

Utöver detta kan du hjälpa bina med pollineringen och att överleva, genom att plantera mycket och även sätta upp bihotell på din tomt.

Stötta föreningar

Förutom detta så kan du också göra stor skillnad om du väljer att stötta föreningar som sysslar med att underlätta för bina och förhindra massutdödning av denna viktiga art. Hur mycket som du vill ge är helt upp till dig och vill du lära dig mer om hur bin påverkas av miljö- och klimatförändringarna som sker kan du även anmäla dig som volontär.