Fantastiska recept med honung

Honung är en väldigt underskattad ingrediens som inte bara kommer att göra underverk när du är förkyld eller har ont i halsen. Denna milda och söta ingrediens är ett perfekt tillägg till din smoothie, salladsdressing eller bakverk. Med ett höj och sänkbart bord kommer du också få mer inspiration i köket och kan arbeta på en optimal höjd som inte belastar din rygg. Om man aldrig har introducerat honung i matlagningen kanske det kan vara lite knepigt att veta vart man ska börja och vilken typ av honung som passar vad. Men oroa dig inte, detta går vi igenom i denna artikel.

Investera i bra honung

Det är väldigt stor skillnad mellan honung och honung. För att du ska kunna åstadkomma de bästa smakkombinationerna kommer det därför ha stor betydelse vilken typ av honung du använder. Glöm billig burk honung från matvarubutiken. Investera i bra råvaror och äkta honung för att ge din sallad eller gröt den allra bästa smaken och för att undvika att addera onödiga tillsatser.

Bra frukost recept

Börja dagen på topp med en klick honung på maten som kan lugna halsen och ge dig energi för dagen. Honung är ett perfekt komplement i din fruktsallad eller på mackan, men är också perfekt att ringa över din gröt eller addera i din smakrika smoothie. Kombinationen av frukt, bär, nötter och sädeslag är alltid en vinnare och perfekt att börja dagen med. Dessutom får du i dig mycket av dagsbehovet av mineraler och vitaminer som kroppen behöver för att hålla sig frisk och stark.