Ta en paus från farmarbetet

Oavsett om biodling sker i liten utsträckning eller som en del av jordbruket så är det viktigt med pauser. Kanske inte just för att det är något särskilt krävande med biodling, utan för att pauser är ett sätt att ladda batterierna och fortsätta orka. På senare tid har spa blivit ett populärt sätt att få en stunds avkoppling. Och allt fler väljer att unna sig en weekend när saker och ting blivit lite för hektiska.

Men det finns så klart andra sätt att få en paus. På många sätt handlar pauser om att göra något man själv tycker om och uppskattar. Därför har vi funderat lite på de saker som vi gillar att göra, och som vi tycker ger väl behövliga pauser.

En paus under arbetet2

Motion och träning är ett givet sätt att få mer energi. Det kanske låter motsägelsefullt, men att träna gör att man orkar mer. Det ser till att kroppen funderar bättre, och att tankarna flödar friare. Därför är det ett sätt att både få en paus och att prestera bättre när man väl kommer tillbaka.

Äta hälsosammare. Tyvärr så har detta kommit att förknippas med att äta mat som inte är lika god. Men tvärtom handlar det om att få lite naturlig variation i maten, och se till att man äter mer av det som man sällan kommer i kontakt med. Det är en unik chans att få uppleva smakupplevelser som man glömt bort.

Har du några egna idéer om hur man får en bra paus? Dela gärna med dig av dem, då det gynnar oss alla!

En paus under arbetet1