Nöjet med biodling

Biodling är en väldigt intressant syssla, och många personer har allehanda associationer till den. Vissa förknippar det med obehag då de tror att bin sticker godtyckligt. Andra ser det som ett missbruk av bin och ett egoistiskt sätt att utvinna honung. Men hur man än förhåller sig till det så är det ett faktum att biodling är väldigt populärt.

Vårt favoritbi är utan tvekan det italienska liguistica. Vars utbredning traditionellt sett varit ganska begränsad, men som på senare tid börjar få fäste på många olika platser runt om i världen. Numera är det en av de mest vänliga arterna av honungsbi, vilket i stor utsträckning förklaras av att det har en unik förmåga att anpassa sig till olika klimat.

För vår del är det just denna fascination för en viss art som lockat oss till biodling. Det bjuder på en unik chans att få se hur bin lever tillsammans, arbetar tillsammans och anpassar sig till rådande förutsättningar. Det gör att man helt enkelt får bli en del av bins värld och vardag. För oss är detta något oerhört unikt och något som förtjänar högsta möjliga respekt.

Kanske måste man ha ett visst intresse för bin för att uppskatta biodling. Men vi är säkra på att du kan hitta ett eget nöje med biodling, och vi vet att många som fastnat för just bin en gång började med att sporadiskt läsa om hur bin fungerar. Så är du nyfiken rekommenderar vi helt klart att du tittat närmare på deras otroliga värld.